24 Sverige närmare 500 000 unika per vecka

Inlägg av

Mediehuset 24Sveriges samlade räckvidd är nu närmare 500 000 unika per vecka. Det som 2014 startade endast med 24Kalmar.se är nu 5 år senare ett etablerat mediehus med titlar i inte mindre än 15 orter. Du kan se mer om vilka orter de täcker här.

Deras tag line är "Vi tror inte på fler nyheter, vi tror på snabba och riktiga nyheter i rätt kanaler med ett ultralokalt perspektiv." - En vanlig dag producerar mediehuset 24 inte mindre än 350 artiklar varav 95% ca brukligt är unika och egenproducerade.

Blåljusnyheter drar såklart iväg trafiken men inte mindre än 25 % är idag direkttrafik till 24-siterna och de börjar bli etablerade alternativ på orten. I vissa starka orter som inte har en egen tidigare lokaltidning har de en täckningsgrad på upp emot 90% av befolkningen 16 år eller äldre . (Varberg, Nybro, Emmaboda) .

Eftersom de är superokala och på plats på orten är de snabba (ofta först) ut med lokala händelser som riksmedia som Aftonbladet snappar upp och gör rewrites på. Exemplet nedan från en artikel på 24Blekinge.se om en handlare i Karlskrona som agerade för att stoppa tjuvar på ett något annorlunda vis.

De fyra största titlarna är stabila kring 50 till 60 000 unika besökare per vecka (24Kalmar, 24Blekinge, 24Uppsala och 24Malmö) . Siterna är supertrimmade och optimerade för en god användarupplevelse och för att leverera inscreenvärden som annonsörerna behöver.

För kontakt och mer information så hittar du din bästa säljkontakt på Leeads här.

Glöm inte heller besöka 24siterna själv och bilda dig en egen uppfattning. Klicka på bilden så kommer du till 24Uppsala.