24Journalistik ökar intäkterna på riksaffären med 74% på 2 månader!

Inlägg av

24journalistik gick i våras in i en Header-biddingvärld med hela sitt inventory. Det innebar att konkurrensutsätta varje visning, den lokalt sålda annonsen och priset den betalar ställs mot den specifikt sålda rikskunden som även ställs mot riks och lokalt programmatiskt. I vanlig programmatisk annonsering skickas annonsvisningen för en målgrupp runt till annonsköpare med olika prioriteringar. Men med header bidding blir alla annonsvisningar tillgängliga för alla programmatiska annonsköpare samtidigt.

När 24Journalistik säljer en annonsvisning till en person i Halmstad är detta en person som till 100 procents säkerhet befinner sig i kommunen. De städar bort alla visningar som inte kan härledas till Halmstad för den kampanjen. Det innebär att de har ökat träffsäkerheten till 100 procent, vilket är extremt viktigt för lokala annonsörer som söker kunder lokalt på specifika orter – och inte personer som läser 24halmstad.se men som bor i Stockholm. Men där finns i stället ett stort intresse från andra annonsörer.

Två månader med nya annonsplattformen – hur har det gått?

Om vi tittar på den programmatiska affären så har 24Journalistik under de två första månaderna ökat sin riksaffär, de externt sålda kampanjerna, med 74 procent jämfört med samma period förra året. Från 617 000 kronor till 1 075 000 kronor – och det får ses som en succé. Siterna inom 24Journalistiks universum har ökat CTR:en (klickfrekvensen) med 190 procent, vilket är ett bevis på att setup och strategi levererar relevanta annonser till läsarna.

- Det är fantastiskt kul att redan efter så kort tid se så stora ökningar i vår displayaffär. Vi ser också att det finns fortfarande en stor potential i den marknaden så länge man tillhandahåller bra annonsmiljöer, säger Martin Sköld, affärsutvecklingschef på 24 Sverige.

Stort grattis från Leeads och vi hoppas vi haft lite av delen i framgången.