Case - Hand In Hand slår insamlingsrekord!

Inlägg av

Den enda skillnaden i deras marknadsföring för Julkampanjen 2017 gentemot föregående år är det nya samarbetet med Leeads.

Vi fick följande feedback från kunden Hand In Hand efter vårt strategiska samarbete för deras julkampanj som rullade november/december.

Tack för hjälpen med våra kampanjer hos er. Som ni kanske hört har det gått jättebra och det har bidragit till att Hand in Hand har slagit alla insamlingsrekord i år! Vi är jättenöjda. Hoppas ni får en härlig julhelg. I början av januari får vi förhoppningsvis samlad statistik för hela kampanjen (Breakit och dagspressen) som underlag för en diskussion om hur vi ska kunna utöka samarbetet framöver, inte bara inför julen. 

- Åke Borgudd – Donor Relations

Bakgrund

Hand In Hand är en givarorganisation med fokus på att hjälpa kvinnor i tredjevärlden att starta företag. Vår metod att bekämpa fattigdomen är att hjälpa fattiga människor hjälpa sig själva. Det gör vi genom att utbilda och träna framförallt kvinnor i entreprenörskap och sedan, ibland med hjälp av mikrolån, hjälpa dem att starta egna företag. Genom familjens ökade inkomst låter föräldrarna barnen sluta arbeta för att gå i skolan.

Strategi

Leeads tog fram en plan för hur de skulle arbeta löpande med en Native-serie på Breakit.se. Vi tycker att story telling borde vara basen att förklara Hand In Hand verkliga styrkor. Berättandet kan mycket tydligare förklara detta än enkom en displayannons. Just att arbeta med en serie av artiklar ansåg vi även lyfter tilltron till metoden Hand In Hand nyttjar.

Vi kompletterade med rejäla IMPACT-format på Breakit.se för att verkligen stå ut och använde oss av formatet dominator hårt frekvensstyrt. Maxfrekvens på 1 per vecka och unik besökare. I displaykommunikationen använde vi oss av de starka entreprenörsprofiler som backar Hand In Hand i form av Percy Barnevik och Anders Andersson, som målgruppen kan identifiera sig med.

För oss var Breakit.se det självklara valet som bas i kampanjen då merparten av besökarna är entreprenörer, arbetar i entreprenörsdrivna företag eller strävar efter att bli entreprenörer.

Vi kompletterade basen i Breakit med en bredare kontext av landets lokalpress. Spillet i målgruppen blir större men vi fångar här upp en hel del småföretagare utanför techsectorn och det valet visade sig ge den sista extra kryddan som behövdes.

Resultat

Hand In Hand slog alla tidigare insamlingsrekord och ökade med närmare 20%! 11 miljoner mer insamlat än tidigare bästa år.

Leeads är stolta och glada över att fått förtroendet att arbeta med kampanjen och lägga strategin. Vi vet ju att det är så enkelt att gör vi våra kunder nöjda så kommer de tillbaka. Vi fick här fullt förtroende och 100% accept på våra strategier och det gav utfall.