Case - Siteoptimeringar SHL.se i jakten på att trimma anändarupplevelse och kundnytta

Inlägg av

SHL lanserades på ny plattform våren 2017. Snabb och med bra värden som annonsmiljö.

Sakta men säkert började siten ladda annonser långsammare och långsammare. Användarupplevelsen blev sämre och annonsörernas inscreenvärden och konvertering föll på samma sätt från "top of the line" till strax under "decent". Strax under godkänt är ingen plats som Leeads eller dess publicister vill vara på så vi tog tillsammans med SHL och dess webbyrå tar i att utvärdera VAD är det som felas och vad är det som blivit sämre?

Vi kunde ganska snabbt identifiera att bilderna på siten står för 81 % av vikten/kraften vid vid laddning av sidan. Detta tyder på att bilder inte komprimeras för webbmiljö. Detta gällde så väl redaktionella bilder som bakgrundsbilder. Vi kunde se att flera olika versioner av samma bilder anropades helt i onödan och att detta tyngde och försenade laddtiden på annonsanropen likväl som som segade ner laddtiden för hela siten.

Vi kunde även identifera att många olika javascript anropades separat men skulle tjäna på att anropas enhetligt i samma anrop.

En annan sak vi kunde åtgärda var hur sidan cachades och att detta gick att optimera.

Utan att gå för mycket på djupet: Såhär och med många olika ytterligare steg gräver vi efter de nycklar vi kan hitta för att optimera varje sites individuella förutsättningar för att bli den bästa av kommersiella miljöer. Något som även höjer användarupplevelsen.

En vecka in i förbättringsprocessen ser det nu ut som följer:

Från C till B site (A är max och målbilden) Minskat laddtiden med 22 % Dragit ner page size med 32 %. Inscreen har gått från 66 % till över 90 % på panorama 1 desktopplaceringarna. 

Leeads Commercial Partner - Vi förbättrar Sveriges annonsmiljö, en placering i taget.