Tredjepartskakan är SNART död - Länge leve förstapartsdatan!

Inlägg av

Tre snabba: 

1. Högre träffsäkerhet i målgrupp

2. Köp på det sätt du vill köpa

3. Kombinera med kontextuell styrning

Vi vet alla vad som är på väg att hända. Sakta men säkert lämnar vi vår trygga värld med tredjepartskakor, modelleringar och tvillingar. Var tar vi då vägen och hur löser vi framtida styrningar mot de målgrupper som köparen vill nå?


Vi på Leeads har under de senaste året undersökt möjligheter att använda oss av data för att förädla de köp som görs mot våra 200 premiumsajter och kommit fram till en lösning som lyder förstapartsdata.


Tillsammans med våra samarbetspartners har vi tagit fram data som enbart baseras på inloggade och registrerade individer med en 1:1-koppling. Alltså, inga tvillingar eller estimeringar. Hela setupen är i sin tur helt förberedd för nästa steg - En värld utan kakor.


Så, vad finns det för möjligheter? Är det GDPR-säkert och framförallt vilka målgrupper kan du nå?

I dagsläget finns det över 3 miljoner unika användare som går att nå genom diverse olika segment beroende på vad du som köpare är ute efter.


För att nämna några populära segment:


  • Småföretagare - här finns möjlighet att nå företag med färre än 50 anställda. Passar perfekt för annonsörer som t.ex. försäkringsbolag, telecom-bolag m.m
  • Inkomst - bestäm själv om du vill nå individer med högre inkomst än 200 000 kr per år eller kanske enbart det övre skiktet som tjänar mer än 1 miljoner per år.
  • Demografi - hitta rätt åldersgrupp eller enbart män eller kvinnor.

GDPR då? Är det helt ok?Ja, det är säkerställt genom att den inloggade datan är från början godkänd av användaren att använda för marknadsföringssyfte. I nästa steg blir datan krypterad genom att den omvandlas till en 32-tecken lång kod som är omöjlig att härleda tillbaka. Ett slutligt steg är besökaren på en av våra hemsidor som accepterar att få riktad annonsering mot sig.


Viktigt att poängtera:

Varken Leeads eller ni som köpare har någonsin ansvar för själva datan.


Snabb summering:

  • Consent från inloggad användare
  • Information blir krypterad
  • Consent från besökare av en av Leeads sajter.


Här stannar det såklart inte. Om du som annonsör letar efter något specifikt som vi inte nämnt här - hör av dig till oss på Leeads så undersöker vi möjligheterna att skapa ett skräddarsytt segment eller lösning som uppfyller de önskemål du har.