Kökets viewability ökar kraftigt

Inlägg av

Att utveckla och behålla hög viewability är ett aldrig avslutat arbete. Köket.se är en sajt vi lagt mycket tid på. Med över 1 miljon unika besökare i veckan är det Sveriges största receptsajt. Mobilplaceringen har varit en bit under våra riktvärden på 60% men nu är vi uppe på 65%! Framgången ligger dels i att vi har flyttat ner mobil 1 så att besökaren inte scrollar bort placeringen och dels i att ta reda på hur scrollbeteendet ser ut på just den sajten.

Vi såg att besökarna ofta scrollar direkt ner till ingredienserna i ett recept och sedan vidare till instruktionerna. Men det händer fler än en gång under en matlagning att man hunnit glömma bort vilken mängd av en viss ingrediens man skulle ha och därför scrollar upp igen. Det här scrollbeteendet är unikt för receptsajter och därför har vi laborerat med andra typer av justeringar och funktioner. På Köket har det fungerat väldigt bra med att un-och reloada annonserna, dvs när en annons scrollats förbi så “avladdas” den och när man scrollar upp igen så laddas det in en ny annons. På så sätt har vi lyckas bibehålla annonslagret, men med fina inscreenvärden.

Och så en liten nyhet!

Vi förstärker vår motorvertikal och utökar sajtlistan med Garaget.org. Samlingsplatsen för alla som älskar bilar. Den här sajten besöker den som vill visa upp sin egen bil, få inspiration från andra eller vara med och diskutera i forum. Garaget.org har 500 000 sidvisningar per vecka.