Leeads DOOH växer sig starkare!

Inlägg av
Nya skärmar och egna etableringar
Leeads DOOH i Outdoor Impact
Stärkt position hos många skärmägare
Nyrekrytering i DOOH teamet
Programmatiska tester
Härliga kampanjer

Det går fort framåt och vi stärker vårt erbjudande dag för dag. Nya skärmar, i nya städer, massvis med härliga kampanjer, och nya människor in som stärker team DOOH.

Nya skärmar i Stockholm, Göteborg, Borås, Enköping, Ljusdal, Västerås och Nyköping!

Leeads första egna etablering blir placerad på fasaden till Fridhemsplans tunnelbaneuppgång. Skärmen har en hög upplösning och mäter hela 38 m2.
(Live 1 augusti)
Här är vår samarbetspartner Pål Vireberg i full fart med att installera två sprillans nya skärmar längs den mest trafikerade delen av E6an (total yta om 54 m2). Skärmarna är placerade i höjd med Bäckebol Handelsområde alldeles utanför Göteborg. Handelsområdet är ett av sveriges största. (IKEA, Bauhaus, XXL, Stadium, Mio, Mediamarkt m.fl.)

Leeads DOOH i Outdoor Impact

78 st av våra 125 ytor är nu klassificerade av Ipsos underleverantör MGE Data och ska nu valideras av Outdoor Impact till nuvarande beta release av OI 2.0. Själva releasen av av Outdoor Impact 2.0 ser i dagsläget ut att ske någon gång efter sommaren.

Vi stärker positionen hos de lokala skärmägarna

Under början av 2021 har ett stort antal skärmägare valt att arbeta exklusivt med Leeads. Det innebär att vi framåt kommer att vara ensamma om att erbjuda DOOH-ytor i billboardformat i städer som Trollhättan, Vänersborg, Uddevalla, Enköping, Karlshamn, Karlskrona, Oskarshamn, Hultsfred och Halmstad.

I samband med klassificeringen av våra ytor i Outdoor Impact kommer vi att stämma av vilka ytor som eventuellt går att köpa av någon annan aktör. Vi vet att detta är efterfrågat och kommer därför alltid att tydliggöra för er vilka reklamplatser som har ett delat säljuppdrag.


Ny kollega på Leeads DOOH

Som ett led i att stärka närvaron hos er mediebyråer för vårt digitala utomhuserbjudande har vi sedan slutet på mars förstärkt teamet med Zacharias Ahlberg. Zacharias har en gedigen erfarenhet från mediebranschen och började i den redan 2008. Under åren har Zacharias jobbat med alltifrån print, digitala medier, influencers, till att nu senast bygga upp ett annorlunda utomhusmedie från grunden - Bzzt podtaxis. Den energi, glädje och kunskap Zacharias besitter är precis vad vi behöver för att ta vår DOOH produkt till nästa nivå.

Zacharias Ahlberg

Programmatiska tester ligger live!

Med Leeads över 10 år långa historia inom display/native med ett sedan länge starkt programmatiskt erbjudande kände vi redan från starten med DOOH naturligt att satsa på programmatisk handel även här.

Den senaste månaden har vi gjort några mindre tester för att se att tekniken funkar på enstaka skärmar. Nu är vi även live med större kampanjer där vi för kunds räkning testar samtliga av våra skärmar kopplade till vår ad server DOOH-click. Vi gör i dagsläget tester med både Adform och DV360 som DSP, med Adform som SSP och DOOH-click som ad server.

Vi hoppas inom kort kunna dela med oss av lärdomar kring dessa tester för att fortsätta utvecklas och inom närtid ha ett starkt programmatiskt erbjudande till er.

Några härliga kampanjbilder!

Volkswagen Ski Team på Hamnbron i Norrköping - 40m2
Discovery Allsvenskan vid Solåsens handelsplats i Jönköping - 12m2
Postkodlotteriet vid Alé Torg utanför Göteborg - 19m2
Volkswagen Ski Team på Åhlenshuset i centrala Halmstad - 65m2
Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap mitt i Växjö - 16m2
Mcdonalds McChicken i Skene - 11m2

För mer information, eller frågor:
Zacharias Ahlberg (zacharias.ahlberg@leeads.com) +46 70 333 06 95