Leeads går Digital Out Of Home

Inlägg av

Leeads har under 10 år hjälpt medieköpare och medieägare med digitala kampanjer i mobila enheter och datorer. Efter 3 års förstudier lanserar Leeads sin satsning på digital utomhusreklam, DOOH. ”Steget ut på de större skärmarna känns helt naturligt”säger Oskar Sardi – CEO – Leeads Commercial Partner   

Leeads Commercial Partner är efter 10 verksamhetsår ett av landets största digitala säljbolag. Med över 200 sajter och ett inventory på 3 miljarder annonsvisningar i månaden har Leeads byggt en stabil intäktsgrund för många av sina uppdragsgivare. Omsättningen för 2019 landade runt 163 MKR.


Nu går Leeads in på DOOH-marknaden och har kontrakterat 130 digitala ytor med spridning över landet med huvudfokus på stad 4 till 60 i befolkningsmängd. Storleken på skärmarna sträcker sig går från 5 till 60 kvadratmeter. ”Vi gör samma resa för DOOH som vi gjort för sajtägare. Samlar upp skärmägare över hela landet. Coachar dem i vad DE behöver ta till bordet var att vara attraktiva för rikskunderna. Vi paketerar och anpassar till marknaden och gör det enkelt och attraktivt för medieköpare att köpa.".

"Vi får en behövd produkt där vi tillför räckviddstillkott till marknadens övriga aktörer men vi kan också kombinera digitala kampanjer i datorer och mobiler med digitala utomhusskärmar. Det kommer vi vara ensamma om på riksnivå.” säger Oskar Sardi. "Vi är övertygade om att kunderna kommer ha stor nytta av kombinationen och att vi med det kommer kunna sälja ännu mer av vår traditionella displayreklam för våra befintliga partners.".  

Till affärsområdet har Filip Svartz rekryterats från Clear Channel där han tidigare verkat som etableringsansvarig under 6 år. ”När jag fick satsningen presenterad för mig så gick det inte att tacka nej. Vi har på väldigt kort tid skapat en rikstäckande serie och samlat över 100 skärmar i storformat. Infrastrukturen kring distribution av kampanjer är på plats och utrullningen har möjliggjorts tack vare Leeads digitala kompetens och starka varumärke hos medieägarna.”.

De första kampanjerna har redan startat under oktober och fokus ligger på den kommande julhandeln.  

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Leeads har även inlett ett exklusivt samarbete med BZZT kring deras digitala skärmar. BZZT härliga fossilfria taxipoddar surrar runt Stockholms innerstad och är svåra att missa.

Du hittar redan idag en hel del av våra skärmar på vårt Ocast och kontaktar din säljkontakt på Leeads för offerter och insikter. Vi siktar på att ha samtliga skärmar i utbudet uppe på vårt Ocast senast utgången november.


Oskar Sardi -  oskar.sardi@leeads.com, 070-866 96 66

Filip Svartz – filip.svartz@leeads.com, 073- 944 19 20