Leeads skruvar om sin marknadspositionering och blir Leeads Commercial Partner

Inlägg av

Leeads har under sina sju verksamhetsår byggt upp ett av landets största digitala säljbolag. Med 220 siter i portföljen och ett annonsinventory kring 1 miljard annonsvisningar per månad, har Leeads byggt en stabil intäktsgrund för många av sina uppdragsgivare. Under 2017 har Leeads tagit ett stort kliv och ökat omsättningen med över 45% mot 2016. Leeads har även agerat som rådgivare och bollplank för publicister med digitala intäkter och tar nu steget fullt ut och ompositionerar sig som kommersiell partner.

Vad menas med kommersiell partner?

Som kommersiell partner kommer Leeads fortsätta att fokusera på att vara ett av marknadens starkaste digitala och programmatiska säljbolag. Nytt är att Leeads produktifierar rådgivning, projektledning samt ombyggnation och förbättring av digitala plattformar vilket blir en större del av verksamheten.

”Vår grundidé har alltid varit att hjälpa publicister till en fungerande digital affär, tjäna mer pengar så de kan fortsätta att utveckla sitt fantastiska innehåll. Komplexiteten har som alla vet ökat markant de senaste åren och det är oerhört svårt för en publicist att veta vad de behöver göra för att få en fungerande digital annonsaffär. Så vi har mer och mer gått mot att ta ett större ansvar för våra publicisters kommersiella plattformar för att göra dem attraktiva för medieköparna. Vi jobbar sedan länge väldigt tätt med många av våra sajtägare, stora som små.”

Som kommersiell partner hjälper vi publicister med:

Omvärldsbevakning, t ex GDPR och annat som påverkar den digitala affären, sajtoptimering, paketering och prissättning, analys och rapportering, social mediestrategi och hantering, och digitalt och programmatiskt sälj.

Leeads har varit en partner och rådgivare från starten kring paketering, profilering, formgivning av annonsstruktur, prissättning, trafikmålsättning osv.  Breakit.se har på två år vuxit till att bli en av de viktigaste nyhetssajterna för tech- och starupbolag med 150 000 unika besökare per vecka och en väl fungerande affärsmodell. Samspelet samt Leeads kunskaper och agerande som kommersiell partner har varit avgörande.

Fler publicister som Leeads har haft ett mycket nära samarbete med är är bland annat MittMedia, där också det gemensamma nativebolag i We Are Stories skapats, SSL.se (Svenska Super Ligan – Innebandy) och SHL.se (Svenska Hockeyligan).

Leeads byter i och med ompositioneringen tag line från Leeads Advertising Market till Leeads Commercial Partner och har precis lanserat nya hemsida. Även logo och grafisk design är uppdaterad.