Leeads söker en ny stjärna till Publicistavdelningen

Inlägg av

Beskrivning

Leeads Commercial Partner är Sveriges största digitala säljbolag med över 300 uppdrag på den svenska och danska marknaden. Vi representerar och säljer annonser åt våra publishers online (nyhetstidningar, fackpress, intressesajter och sportsidor), tar hand om deras tekniska utveckling för annonser samt annonsförsäljningen. Totalt omsätter Leeads drygt 150 miljoner kr. Vi är ca 25 anställda och sitter på ett av Stockholms finaste kontor på Norrmalmstorg med utsikt över torget.

I den annonserade rollen som publicistansvarig är du ansvarig för nyckelkonton och har huvudansvaret för dessa. De skall ha förtroende för oss och uppsatta mål skall strävas efter att nås och överträffas. För att lyckas med detta är du den klassiska spindeln i nätet. Du är navet för publicisten i Leeads organisation. Du driver publicistens intressen och behov mot Traffic och teknikavdelningen, mot säljavdelningen och internt på publicistavdelningen samt mot dina specifika publicister. Teamet som du kommer vara del av värnar om varandra och har ett enormt sinne för service. Vi sliter på bra tillsammans och har kul på jobbet, det är viktigt för oss. Våra ledord är engagemang och mod, något som tillhör vår kultur och som vi vill leverera på. Lyckas du fint i tjänsten finns alla möjliga utvecklingsmöjligheter. I vår koncern finns bolag som Breakit, Ocast, HyperValley, Trigger Company och We are Stories.

Leeads har blivit utnämnt till Gasellföretag två gånger.

Tjänstebeskrivning: Publicistansvarig

Anställningsform: Heltid

Startdatum: Så snart som möjligt. Tillsvidare (6 mån provanställning)

Arbetstider: 08:00-17:00

Kollektivavtal: Unionen – 6 veckors semester

Arbetsbeskrivning

• Ta fram estimat, sälja in vårt förtroende och öppna nya konton.

• Driva dessa nya konton mot en trygg och säker uppstart genom alla avdelningar och parter.

• Säkerställa till att varje enskild av dina publicister har rätt förutsättningar för att nå uppsatta mål.

• Löpande följa nyckeltal och ligga tätt på dessa för att driva utvecklingen och affären framåt, alltid mot högre mål.

• Månadsrapportera.

• Projektleda publicistens tekniska frågor och utmaningar.

• Följa marknaden och Leeads utveckling med intresse så att du och dina publicister alltid ligger i marknadens absoluta framkant. Detta inbegriper att utmana Leeads interna processer och strukturer.

• Hålla hög service mot våra publicister och vara anträffbar inom korta till relativt korta svarstider.

• Du är i utvalda projekt delaktig i arbetet med avdelningens strategier för tillväxt.  

• Bistå säljavdelningen på externa möten med deras kunder om publicistavdelningens arbetssätt och framgångar.

• Skala kunskap och lärdomar på samtliga Leeads marknader.

Kandidaten

Utbildning:                                        

Universitets eller högskoleexamen som i någon form tangerar ekonomi, statistik, analys, företagande eller entreprenörskap är ett plus.

Arbetslivserfarenhet:     

Är inte ett krav men har du tidigare arbetat på medieföretag av digital natur på sälj, marknad eller leverans har du troligen en grund som passar. Även erfarenheter från köparsidan eller systemsidan är ett plus.          

Som person bör man trivas i en problemlösande roll då tjänsten går ut på mycket felsökning, setup och projektleda aktörer. Intresse för marknadens utveckling och sitt egna lärande av nya tekniska lösningar.

Serviceminded – Kunna föra sig i dialog med olika typer av människor och vara ödmjuk. Gäller både medarbetare, kunder, byråer och publicister.

Bör ha god struktur när det gäller det egna arbetet och kunna prioritera inkommande ärenden så ingenting faller mellan stolarna. Det gäller att snabbt hitta en lösning på inkommande problem då nya ärenden inkommer kontinuerligt.

Mycket god samarbetsförmåga då många av våra ansvarsområden går in i varandra. Gäller att tänka ett steg längre, hur det man skapat påverkar omgivningen, företaget, medarbetarna, kunder, publicister. Vilka bör underrättas?

Kunskapsområden:                       

Grundläggande kunskaper i Officepaketet, formler i Excel. 

Engelska och Svenska i tal och skrift.

Kompetenser:                                   

Problemlösande - analysförmåga

Hög arbetsmoral

Strukturerad

Personlig mognad

Uthållig

Samarbetsförmåga

Skicka din ansökan till caroline.engstrom@leeads.com

Sista ansökningsdag: 2018-05-30