Native gjort på RÄTT sätt är urstarkt! Så varför fortsätter så många kunder att göra fel?

Inlägg av

Native Advertising har växt explosionsartat de senaste åren. Under 2019 förväntas nativeannonseringen i Sverige överstiga 1 miljard kronor.

Vissa annonsörer får väldigt bra resultat medan andra famlar och fokuserar på lägsta pris. Börja med att ställa dig frågan: När gav lägsta pris bästa utfall? Köper du en klocka för 50 kronor får du göra avkall på kvalitet och funktion. Köper du en bil för 10 000 kronor kan du inte förvänta dig samma prestanda som på en bil för 300 000 kronor. Det är precis samma sak med det skrivna ordet. Kvalité kostar och det är alltid värt att betala för.

Vi lider med annonsörer som spenderar flera hundra tusen kronor på sin nativeannonsering men som vill spara in kostnader på produktionen. Utan starkt innehåll är din distributionsbudget chanslös.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Fyra av fem varumärken skulle kunna försvinna utan att någon bryr sig. 58 procent av all content som skapas av världens 1 800 ledande varumärken är dålig, irrelevant och misslyckas med att leverera på konsumenternas förväntningar.

Studie Meaningful Brands 2018


Köpintentionen är 53% högre och 45% är mer positiva till varumärket på de som klickar på en nativeartikel gentemot användare som klickar på displayannonser

Studie Meaningsful Brands 2018


70% av internetanvändarna föredrar att lära sig om varumärken genom innehåll jämfört med traditionell annonsering

Studie New York Times 2015


Ju tryggare jag är i den miljö där jag vistas, desto större benägenhet har jag att gilla annonseringen i den
Studie We Are Stories/Inizio 2018

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Till att börja med behöver du en strategi

Vår starkaste rekommendation är - Låt den distributör du valt för native vara delaktig i strategin. Vad vill du få fram? Vad vill du uppnå? Om inte hela kedjan som skall distribuera din native är insatt så hur skall de kunna nå dina mål? Om inte producenten som är nativeexpert är insatt i strategiarbetet får de heller inte möjligheten att bidra med sina erfarenheter av hundratals tidigare nativekampanjer. Det är mer värt än ni nog tror att få den expertisen.

Därefter behöver du en stark och kunnig produktion

En produktion utförd av utbildade och vana kommersiella skribenter, journalister och nativeproffs, som kan läsa in dina behov i strategiarbetet och komplettera med sina eller publicistens kunskaper om kontext, tonalitet och utförande är i nästan alla lägen oslagbar. Alla nativestudier visar det. Globalt som lokalt.

Sedan lägger du på en kunnig optimering under löpande kampanjperiod

Skall din distributionsbudget ha en chans att prestera mot dina önskade utfallsmål måste det finnas en handlingsfrihet för distributören att optimera under kampanjens gång. Dragarbild, pufftext, ingresser och brödtext. Kärnan skall finnas kvar men ska optimering som gynnar ditt utfall kunna utföras måste dialog och handlingsutrymme få finnas. Här ovan ett case på löpande optimering under kampanjperiod. Det blir stor skillnad när en vaken redaktör hittar en ny vinkel!

Din viktigaste KPI att optimera på är din CPAM

Maxa tiden som läsaren spenderar med ditt varumärke. Lästid är din viktigaste KPI. Slaska inte din budget på att få lägsta pris och flest läsningar. Det är kvalité i lästiden du vill ha om du vill stärka förtroendet för ditt varumärke, skapa effekt, click outs m m.

Det är orsakerna i detta inlägg vi på Leeads Commercial Partner är motståndare till Content Display och för True Native med stark produktion och kunnig optimering löpande under kampanj.

Leeads säljare hjälper gärna dig med oväntat starka nativekampanjer men bomma inte att ta en direktkontakt med We Are Stories för marknadsledande produktion. Du hittar dem här.

Här finner du ett urval av de publicister Leeads hjälper dig med nativeannonsering på.