Leeads störst på lokal morgonpress

Inlägg av

VARFÖR LOKAL MORGONPRESS?

Vanligtvis är morgontidningen det starkaste, lokala varumärket tillsammans med ett företag och ett lag. I Gävle är det Gefle Dagblad, Gevalia och Brynäs som gäller. Trovärdiga miljöer med få annonspositioner (minimalt brus) är några av fördelarna. En annan fördel är att varumärken som annonserar i lokala medier i högre grad upplevs som lokala än varumärken i breda eller rikstäckande medier. Lokala tidningar är mer köpnära och det är ju bra!

LEEADS OCH SVENSK MORGONPRESS

Leeads har sedan starten 2010 samarbetat med Sveriges lokala morgonpress. Både för att morgonpressen är en stark bärare av budskap genom sin trovärdighet, kontext och miljö. Men också för att lokal media är extremt viktig för vårt samhälle. Lokal journalistik behövs för att granska och bevaka lokalt näringsliv och lokal politik.  

Vi har samlat i stort sett hela Sveriges lokala dagspress. Det är över 130 lokala tidningar. Från Haparanda i norr till Ystad i Söder, från Dagens Nyheter till den minsta tidningen.

Totalt har vi en nettoräckvidd på 4,2 miljoner unika personer per vecka enligt Orvesto Internet. Inte unika webb-browsers, unika personer. Och då finns 50 av våra tidningar inte i Orvesto Internet, så räckvidden är egentligen ännu högre. Våra tidningar skulle fylla 84 stycken Friends Arenor. Varje vecka. Friends Arena tar in 50 000 åskådare.   

VAD GÅR ATT GÖRA I MORGONPRESSEN?

Som alltid jobbar vi med premiumlösningar. När det gäller display är det stora format med hög viewability. Både desktop, mobilt och surfplatta. Vi har våra impactlösningar som helsidor. Dessutom har vi ett unikt upplägg för true native i över 70 tidningar.

Har ni eller er kund butiker i specifika städer? Skicka listan på städer till oss och vi plockar ut rätt tidningar åt er. Vill ni gå brett i den starka kontexten och miljön? Då löser vi det med. För er ska det vara enkelt att köpa Sveriges bästa annonsutrymme!

Ta kontakt med oss här så kan vi berätta mer om vad vi kan göra i svensk morgonpress! 

 FAKTA

  • Totalt har vi 130 titlar. Vi täcker hela Sverige, från norr till söder. Från den största till den minsta digitala lokaltidningen
  • Nettoräckvidd 4 200 000 unika i veckan*. Vi pratar fysiska personer! Inte webbläsare. Det är halva svenska befolkningen
  • Vi skulle fylla 84 Friends Arenor! Varje vecka. Friends tar in 50 000 åskådare
  • Vi har också ett unikt true native-upplägg på 70 av våra tidningar

*Källa: Orvesto Internet. Vi har även 50 titlar till som inte finns i Orvesto så räckvidden är än högre.