Svenska Digitala Mediers Insiktsdag - 9 oktober

Inlägg av

Världen krymper i det digitala. Utländska giganter med enorma resurser tar stora bitar av de svenska och de lokala budgetarna. Utvecklingen av läsarintäkter går långsamt framåt. Går det att få en lönsam digital affär? Idag och imorgon?

Leeads Commercial Partner välkomnar Sveriges digitala medier till en eftermiddag och kväll där vi ska brottas med våra utmaningar och visa på möjligheterna. Dessutom bjuder vi på mingel och middag. Det finns en ljus morgondag.

På grund av begränsat antal platser (180 platser) kunde vi inte bjuda in alla vi önskade till #SDMI2018 men vill ändå berätta vad vi gör.

                                                                 Talare

Agenda

14:30 — Dörrarna öppnas

15:00 — Seminariet startar

Så här köper vi digitala medier. Vare sig ni gillar det eller ej. Thomas Forsgren, Chief Activation Manager på mediebyrån Wavemaker, har erfarenhet från att arbeta både hos publicister (Schibsted och Bonnier) samt mediebyrå. Han förklarar hur Wavemaker köper och utvärderar digitala medier, och vad som är viktigt att känna till för dig som publicist. Något vi måste förhålla oss till. Den nakna sanningen.

Från 6-12 miljoner kronor på ett år - Så gjorde Breakit. 2016 lanserades Breakit och med ett internationellt scoop gick de från noll till 100 000 unika besökare per vecka. Idag är de uppe på 200 000 unika per vecka. Men hur vad har de gjort för att kapitalisera på sin målgrupp och trafik? Breakits affärsutvecklingschef Camilla Björkman berättar om resan från start till mål. Och ambitionen framåt.

Native - en publicist dröm eller mardröm? I en tid där information och budskap sköljer över oss är det svårt för annonsörer att nå ut med sina budskap. Men vilken roll fyller content och native för kunden? Och hur skapar vi ett budskap som når ut och framför allt in i läsaren? Och hur är det med trovärdigheten? Skadas den av att annonsörerna ligger direkt i redaktionell miljö och konkurrerar med annat viktigt? We Are Stories Karolina Hülphers (VD) och Tobias Lindner (Content Director) presenterar insikter och fördjupningar från både kund och journalisthållet samt en helt färsk undersökning av kontextens betydelse.

Det programmatiska landskapet 2018 till 2020. Leeads Commercial Partners grundare och VD Oskar Sardi ger sina branschinsikter om Headrbidding. Vad är viktigt att tänka på och vilka steg bör man ta och varför? Vi talar även om det programmatiska landskapet i helhet.

Så får man läsarna att betala. Mittmedia har under de senaste åren jobbat intensivt med att hitta modeller, teknik och områden för att skapa en lönsam affär när printprenumeranterna avtar. Robin Govik som är digitalchef på Mittmedia berättar om deras resa och de möjligheter som finns idag och framåt.

Daily Mail. Världens största digitala nyhetssajt berättar om resan som tog dem dit. Vilka framgångsfaktorer hittade de på vägen? Vilka felsteg tog de och vilka var lärdomarna? Jonathan di Sapia, International Sales Director på Daily Mail delar med sig av erfarenheter

17:30 — Fördrink och mingel

18:00 — Middag

Har du inte fått en inbjudan så mejla till publicist@leeads.com så ställer vi dig på väntelistan och återkommer i närtid i mån av plats.