TV4 väljer Leeads Commercial Partner som ny digital säljpartner

Inlägg av

TV4 väljer Leeads Commercial Partner som ny digital säljpartner. Ett av landets största digitala säljbolag flyttar därmed fram positionen ytterligare när de nu tar över ansvaret för displayintäkterna på en rad sajter tillhörande TV4.


”För oss är det viktigt med en trovärdig och fokuserad partner vilket gör att vi ser det här som helt rätt val”, säger David Matsson, Digital Affärschef påTV4.

 Leeads Commercial Partner har sedan grundandet 2010 byggt upp ett av landets största digitala säljbolag. Tack vare 220 ”vältrimmade” sajter i portföljen och ett inventory på drygt 1 miljardannonsvisningar i månaden har Leeads byggt en stabil intäktsgrund för många avsina uppdragsgivare.

Leeads helhetslösningar – där man agerar både rådgivare, bollplank och coachför publicister – är en av nyckelfaktorerna till nöjda uppdragsgivare och Leeads har på så sätt blivit en viktig partner för många av landets största medieköpare. Nu väljer också TV4 att ge Leeads ansvaret för de digitala displayintäkterna på sajterna TV4.se, Fotbollskanalen.se och Köket.se.

TV4 har som mål att vässa sitt digitala erbjudande under 2019 och i det arbetet blir Leeads spetskompetens blir en viktig pusselbit.
”För oss är det viktigt att ha en trovärdig och fokuserad partner som hjälper oss bearbeta den delen av annonsmarknaden som köper dsiplayannonsering. Leeads Commercial Partner är väletablerade och har ett framåtlutat arbetssätt som vi ser är helt rätt val för TV4:s siter ur ett strategiskt perspektiv”, säger David Matsson.

Leeads vd, Oskar Sardi, har en tydlig bild av hur samarbetet kan optimera sajternas potential, tack vare spetskompetensen som finns inom ramen för Leeads.
”Varumärkena TV4.se, Fotbollskanalen.se och Köket.se är så starka var för sig i sina respektive kontexter att de förtjänar fullt fokus. Vi bedömer att vi kan bidra med vår spetskompetens på området och därigenom skapa ytterligare synergier och ett rejält lyft i annonserbjudandet”, säger han.

Samarbetet förverkligas och aktiveras under första vecka februari månad. 

Oskar Sardi, CEO . Oskar.sardi@leeads.com, 070-866 96 66

David Matson, Digital Affärschef. david.matsson@tv4.se 0725-43 55 33