User Matching - 2020 års viktigaste nöt att knäcka för den digitala annonsmarknaden

Inlägg av

Sedan årskiftet 2018/2019 har möjligheterna för medieköpare minskat dramatiskt att matcha sina önskade targetings mot besökare på de siter de vill annonsera hos. Primärt började problemen när Apple vid årskiftet lanserade ITP 2.0 och förstärktes när de i mitten av Maj lanserade ITP 2.1. Tredjepartskakor blockeras nu helt i Safari och då Sverige är ett så pass Appleälskande folk med alla våra Iphones så skapar detta ett stort intäktstapp för de flesta av landets digitala medier. Likaså blir det svårare för landets medieköpare att uppnå den effekt de vill på de siter de vill om så mycket som 40 % av besökarna surfar in med en safaribrowser.

Vi på Leeads kommer inte kunna lösa denna nöt själva åt marknaden men vårt nyårslöfte till både landets medier och medieköpare är att vi kommer fotsätta att ligga i den globala marknadens absoluta framkant och vara väldigt snabba på pucken med de bästa av lösningar som finns där ute.

27:de november står Leeads Commercial Partner på scen i London hos ID5 tillsammans med världens största nyhetstidning MailOnline och diskuterar vägarna framåt för den globala marknadens user matching.

Vi hoppas både ni medieköpare och våra uppdragsgivare publicisterna hänger med oss in i ett utmanande men spännande 2020. Vi lovar att vi kommer vara bland de bäst förberedda.