Kunder
January 23, 2023

Case study DOOH med Ratsit. Ökade försäljningen med 800%

Utomhuskampanjen blev en dundersuccé för Ratsit. Ökade försäljningen med 800 procent: ”Inget annat än magiskt”. På en vecka ökade försäljningen med över 800 procent. – Resultatet blev väldigt mycket bättre än vad vi hade väntat oss, säger Anders Johansson, vd och grundare.
Publicerad av

Ökade försäljningen med 800 procent: 'Inget annat än magiskt'

Utomhuskampanjen blev en dundersuccé för Ratsit.
På en vecka ökade försäljningen med över 800 procent.
– Resultatet blev väldigt mycket bättre än vad vi hade väntat oss, säger Anders Johansson, vd och grundare av Ratsit.

Söktjänsten Ratsit växer så det knakar. Mellan januari och april i år, ökade bolaget omsättningen med 40 procent jämfört med föregående år, och trafiken till sajten har sedan 2015 blivit två och en halv gånger så stor. När Ratsit nådde milstolpen en miljon unika besökare i veckan under Q1 2020 så flyttades fokus från att driva trafik, till att istället utveckla och sälja sina tjänster i allt större skala.

– Vårt huvudmål var tidigare att få trafiken till sajten att växa så mycket som möjligt. Nu vill vi behålla den höga trafiken och samtidigt börja tjäna mer pengar genom att sälja våra produkter som Lönekollen, våra Plus-tjänster med mera, säger Anders Johansson.

Ratsitkatalogen har länge varit Ratsits storsäljare, men den anonyma Lönekollen och Plustjänsten är nu ännu större. Att få koll på vad grannen eller kollegan egentligen tjänar är enligt Anders något som svenskar i alla målgrupper är intresserade av. Därför bestämde han sig för att slå på stora trumman i samband med ett erbjudande och ställde in siktet på utomhusreklam.

Via Leeads Commercial Partner, som under 2020 etablerat sig stort inom DOOH, fick Ratsit täckning i stora delar av landet. Resultaten lät inte vänta på sig. På en vecka såg Ratsit en åttafaldig försäljningsökning och fick in hela 6 400 nya betalande kunder.

– Jag hade förväntat mig en ökning på kanske 3-400 procent och ett par tusen nya kunder, men det blev väldigt mycket bättre än så. Vår försäljning ökade under hela veckan och sista dagen var den 12 gånger så stor som vanligt. Till slut landade vi på 803 procent upp för hela kampanjen.

Nyckeln bakom framgången var en bred multikanalskommunikation.

– Den linjära ökningen visar på vad denna mix av annonsering ger, man möts av budskapet på olika sätt och till slut så faller man för budskapet. Vi hade en strategi med utomhusreklam och nätannonsering, inklusive retargeting, som gav en ketchupeffekt helt enkelt.

Oskar Sardi, Senior Operative Advisor på Leeads är även han extremt nöjd med resultatet och menar att det visar på styrkan som finns i företagets DOOH-lösningar.

– Vi har tillsammans med Ratsit, skapat ett oerhört starkt erbjudande för att locka nya kunder till plustjänsterna. Kampanjen har exponerats på 100 impactskärmar landet runt och utfallet är inget annat än magiskt. Det är ett kvitto på att ett starkt erbjudande med rätt paketering och med god spridning i landet kan skapa ett utfall bortom vad man ens hade kunnat gissa. Call to action från DOOH till online fungerar alldeles utmärkt!

För kontakt och ytterligare information:

Anders Johansson, Ratsit: anders.johansson@ratsit.se, nr 0707-77 65 09
Oskar Sardi, Leeads: oskar.sardi@leeads.com, nr 0708- 66 96 66

Publicerad av

Visa profil

Fortsätt läsa

Advice
January 23, 2023

Dagens PS växer med dubbla rekord

Dagens PS växer med dubbla rekord. Över 400 000 unika läsare och 2 miljoner lästa artiklar per vecka.
Publicerad av
Advice
January 23, 2023

Fridhemsplansskärmen är uppe!

Månadsuppdatering Leeads DOOH - Augusti-September
Publicerad av
Oskar Sardi

Nyheter

Prenumerera och få de senaste nyheterna

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Vi delar aldrig din data med någon tredje part